Interview Ellen Truijen

We leren onze favoriete ontwerpers graag beter kennen. We nodigen ze niet alleen uit in onze winkel, maar stellen hen ook vijf interview vragen om hun visie op een aantal onderwerpen uit te lichten. 5 vragen van Anke, voor Ellen Truijen.

Wat was jouw inspiratie om Ellen Truijen te starten?

De aanleiding om ellen:truijen te starten was het feit dat ik geen enkele mooie tas kon vinden, die aan mijn verwachtingen voldeed. Deze irritatie heeft me geprikkeld om zelf een tas te gaan maken, gewoon voor mijzelf. Dit eerste ontwerp is de LITTLE ANTIQUE en zit nog altijd in de collectie.  Er kwamen zulke enthousiaste reacties terug dat dit leidde tot een volwaardige tijdloze collectie handtassen.

Wat is jouw achtergrond?

Ik heb net als jou (Anke) een dansachtergrond.
Op de middelbare school heb ik een intensieve training gevolgd om mij voor te bereiden
op een dansacademie. Na een modeopleiding heb ik uiteindelijk gekozen een kunstopleiding te volgen en heb daar dans gekoppeld met beeldende kunst in de vorm van performances.
Na het afronden van mijn studie heb ik semiprofessioneel gedanst. Ik vond het moeilijk 
afhankelijk te zijn van subsidies om een danscarrière op te bouwen. Mijn man werkte als vormgever bij een designbureau en speelde af en toe een opdracht naar me door en zo
kwam ik weer met materiaal in aanraking waarvan uit ook die allereerste tas ontstaan is.

Wat is jouw grote droom?

De droom die ik de laatste 20 jaar koesterde is dit jaar werkelijkheid geworden.
Mijn eerste schoenencollectie is een feit. Nu is er ruimte om een volgende grote droom
gestalte te geven. Deze is al rustig aan het ‘rijpen’.

Als je het begrip ‘duurzaamheid’ zou moeten uitleggen in één zin, hoe zou je dit 
verwoorden?

Voor mij gaat het begrip ‘duurzaamheid’ over kwaliteit, ethiek en gezond verstand.
Deze drie pijlers vormen het fundament waar ellen:truijen op gebouwd is.
Zonder verspilling met zo min mogelijk belasting van de omgeving een product te ontwerpen
en vervaardigen dat kwalitatief zo goed is dat het een lange termijn investering is.
Iets dat haar doel dient en ook voor vreugde zorgt in gebruik, zodat het ten volste wordt benut en gewaardeerd.

Stel dat je een diner mag organiseren met eender wie?
Wie zou je uitnodigen en waarom?

Hier kun je natuurlijk heel veel interessante afwegingen maken. Maar met mijn jubileum jaar in gedachte zie ik steeds een lange, mooi gedekte tafel voor me met al mijn trouwe winkel eigenaressen om 20 jaar ellen:truijen samen eens goed te vieren.

Vorige post Volgende post

Blog posts